Buftea 2017

Curierul National - 01.09.2017


Mare reuniune a trabantistilor la Buftea

Sambata, 2 septembrie 2017, la Buftea, va avea loc intalnirea trabantistilor, eveniment ce va reuni membrii clubului Traby, cunoscut in intreaga lume. Astfel, pasionatii de adrenalina vor avea ocazia sa povesteasca si sa-si aduca aminte de experiente memorabile petrecute alaturi de propriile masini.
 
Radu Cornel, organizatorul evenimentului, a declarat ca: Evenimentul va avea loc in data de 2 septembrie, la Buftea. La ora 10:00 se va pleca din baza turistica cu destinatia Palatul Stirbey, pentru ca la ora 11:00 sa aiba loc evenimentul central al reuniunii, in fata primariei Buftea. Acolo se va desfasura un spectacol de dans, in cadrul caruia se vor putea admira o multitudine de costume populare, dar si o expozitie de masini, ce va incanta ochii celor prezenti si va bucura, cu siguranta, fericitii detinatori ai automobilelor.
 
Programul evenimentului, 2 septembrie 2017
ora 10.00: Plecare din baza turistica cu destinatia Palatul Stirbey.
ora 10.45: Plecare catre Primaria Orasului Buftea. Expozitie de masini.
ora 12.30: Plecare cu destinatia Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, Mogosoaia.
ora 13.30: Plecare cu destinatia Academia de Pilotaj Titi Aur, Crevedia.
ora 15.30: Plecare catre Bucharest Film Studios SA(Cinematografia Buftea).
ora 16.30: Plecare cu destinatia Penny Market Buftea, centru. Program de voie.
 
La Academia de Pilotaj Titi Aur va avea loc o proba de indemanare, in cadrul careia se va desfasura un adevarat spectacol al batranelor bijuterii pe patru roti, a declarat Radu Cornel,organizatorul evenimentului.

Jurnalul de Ilfov - 05.09.2017


Cu Trabantul la Buftea. Pasiune in doi timpi

Sambata, 2 septembrie, orasul Buftea a fost gazda unui eveniment deosebit. Aici a fost organizata o parada a Traby Club Romania. Peste 40 de iubitori si colectionari ai popularului autoturism Trabant au venit din toate colturile tarii pentru a le arata buftenilor adevarate bijuterii pe patru roti, care timp de decenii au constituit unul dintre mijloacele de transport cele mai apreciate, din lagarul comunist.

Gazda si organizatorul acestui eveniment a fost unul dintre membrii clubului, Cornel Radu, care locuieste in Buftea. Avem 363 de membri, in clubul nostru, la nivel national. Noi, toti, am ramas cu o pasiune pentru acest automobil, care a fost primul autovehicul pe care ne-am permis sa-l cumparam, pe vremea comunismului. Era ieftin si foarte fiabil, costa 32.800 de lei, sub jumatate fata de Dacia autohtona. Puteai sa-l obtii doar cu aprobare de la Ministerul Comertului Interior, dar aveai de asteptat chiar si 3-4 ani! Primul meu Trabant l-am cumparat in 1979. Astfel de evenimente au fost organizate in toata tara, in Covasna, Odorheiul Secuiesc, la Medias, la Sighisoara, dar asta este prima editie care se organizeaza la nivel de Bucuresti-Ilfov, pentru care am primit sprijin de la domnul primar Gheorghe Pistol si de la Consiliul Local, ne-a povestit Cornel Radu.

In vizita la Palatul Stirbey si Primarie

Prima escala a caravanei trabantiste a fost la Palatul Stirbey, unde participantii au vizitat monumentul istoric. Apoi s-au indreptat catre Piata Mihai Eminescu, aflata in fata Primariei Buftea, unde a fost organizata o expozitie cu incantatoarele masinute, care i-a umplut de incantare pe buftenii prezenti. Doua Trabanturi decapotabile, apartinand lui Ladislau Szafian, respectiv lui Arpad Molnar, ambii din Brasov, au fost vedetele expozitiei. Ladislau Szafian ne-a marturisit ca Trabantul lui are motor de Wartburg, pentru ca trebuie sa tracteze o rulota, iar Arpad Molnar ne-a spus ca mai are inca 9 Trabanturi acasa, in afara de cel decapotabil_

Cu ocazia acestei expozitii, viceprimarul Alexandru Vaida le-a acordat diplome de excelenta participantilor. La randul lor, acestia au oferit Primariei Buftea o placheta de onoare si o diploma de excelenta pentru ajutorul acordat bunei desfasurari a acestui eveniment.  Totodata, ansamblul de dansuri populare Doina Ilfovului le-a oferit celor prezenti un program artistic care a fost rasplatit cu ropote de aplauze. Apoi, pasionatii de Trabanturi au plecat catre Scoala de Pilotaj Titi Aur, din Crevedia, unde s-a desfasurat un concurs de indemnare, cu premii.

B1 TV - 05.09.2017


Locatie: Baza 0, str. Panselelor, nr. 6, oras Buftea, jud. Ilfov

Organizator: Radu Cornel

Telefon: 0722.571.011